Overige activiteiten

Kathedraal Sint-Jan

Eucharistieviering

Maandag t/m zaterdag: 09.00 en 12.30 uur. Zondag: 10.00 uur en 11.45 uur.
Biechtgelegenheid: zaterdag 11.00 tot 12.30 uur.
Middaggebed in het hoogkoor: zaterdag 12.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.mariajohannes.nl.

Foto: Wim Koopman
Foto: Wim Koopman

Onze Lieve Vrouwe van Den Bosch

De Zoete Moeder heeft haar eigen kapel in de Sint-Jan, een stilteruimte voor het opsteken van een kaarsje of gebed. In de maand mei staat de gedachtenis aan Maria centraal in de Sint-Jan. Dit wordt
uitgebreid gevierd in de diverse eucharistievieringen, het dagelijks bidden van de Rozenkrans om 15.00 uur en een jaarlijkse bidtocht door de staten van ’s-Hertogenbosch.
De kapel is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.mariajohannes.nl en www.zoetelievevrouw.nl.

Onze Lieve Vrouwe van Den Bosch

Aanbidding van het Allerheiligste in de Goede Herderkapel

Maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.mariajohannes.nl.

Rondleiding Sint-Jan en Sint-Jans toren

De Sint-Jan weerspiegelt de lotgevallen van ’s-Hertogenbosch. Kerk en stad kennen een rijke historie. Welvaart en tegenspoed. Oorlog en vrede. Bezoeken van koningen en keizers. Vroomheid en beeldenstorm. Brand en herstel. Hoogtepunten en dieptepunten.
Kijk voor meer informatie op www.kringvrienden.nl en www.sint-jan.nl.

Rondleiding Sint-Jan
Foto: Wim Koopman
Rondleiding Sint-Jan
Foto: Wim Koopman

Sint-Jansmuseum “de Bouwloods”

Is gelegen naast de Sint-Jan, op de plaats waar vanaf 1860 de oorspronkelijke bouwloods voor de restauratie heeft gestaan.

In het museum kregen alle middeleeuwse beeldhouwwerken die niet langer aan de kerk zelf konden worden gehandhaafd en derhalve moesten worden gekopieerd een plaats. Bovendien worden in het museum alle ontwerpmodellen en afgietsels die gebruikt zijn tijdens verschillende restauraties bewaard en ten toon gesteld. Er bevindt zich tevens het kerk- en restauratiearchief.

Rolstoelvriendelijke en van een lift voorzien. Er is altijd een gids aanwezig om u een deskundige uitleg te geven. Het museum beschikt tevens over een ruime ontvangstzaal, presentatieruimte en koffie en thee faciliteiten. Verder vindt u in de museumwinkel een ruim aanbod van o.a. boeken, ansichtkaarten en miniaturen.
Kijk voor meer informatie op www.sintjansmuseumdebouwloods.nl.

Museum de Bouwloods